Reijo

Reijo Parkkila, reijo.parkkila@kohtaava.fi p. 040 501 1983 

Olen koulutukseltani YTM (sosiologia) ja YTM (laillistettu sosiaalityöntekijä), ammatillinen opettaja ja erityisopettaja, työnohjaaja (StoRy) ja olen valmistunut aikoinani myös musiikkioppilaitoksen opettajaksi Oulun konservatoriosta. Toimin myös Buteyko-hengitysmenetelmän kouluttajana. 

Työurastani vierähti 25 vuotta erilaisissa kehittämis- ja opetustehtävissä (musiikkioppilaitos, AMK, sosiaali- ja terveysalan ammatillisessa koulutuksessa toimin lehtorina ja erityisopettajana 2008-2023). Keväällä 2023 siirryin työskentelemään sosiaalityöntekijänä. Työnohjaajana olen toiminut jo vuodesta 2010. Toimin työnohjaajana  Oulun eteläisellä alueella sosiaali-, terveys- ja opetusalan ammattilaisille ja esihenkilöille. Asiakkaita on ollut kuitenkin vuosien varrella myös monelta muulta alalta, aina viestinnästä, kulttuuri- ja luonnonvara-alaan.

Työnohjaajana olen helposti lähestyttävä, rento ja huumorintajuinen, mutta osaan myös haastaa jos se on tarpeen. Työskentelyni on voimavaralähtöistä ja perustuu keskusteluun. Toiminnallisia menetelmiä en työnohjauksessani useinkaan käytä, mutta tarvittaessa sekin onnistuu! Haluan ennen kaikkea auttaa työyhteisöä oivallusten ja uusien näköalojen löytämisessä, jotta työelämässä oleminen helpottaisi ja työssäjaksaminen paranisi.

 Parasta minulle itselleni työnohjauksessa on syventyvä ymmärrys työstä, elämästä ja siitä, millaisia me kukin lopulta olemme - ja kuinka samanlaisia lopulta olemme. Dialogisuus työnohjauksessa tarkoittaa minulle sitä, että olen aidosti läsnä jokaisessa työnohjauksessa ja suostun myös itse oppimaan ja muuttamaan käsityksiäni. Toisin sanoen, aito kohtaaminen ja buberilainen minä-sinä-ajattelu on ohjaamassa työtäni vahvasti.

Tavoitteet työnohjaukselle asetataan aina yhdessä asiakkaan kanssa, mutta jos itse tiivistän oman missiotani työnohjaajana: turhasta luopuminen ja olennaiseen keskittyminen on hyvä lähtökohta tämän päivän työelämän monenlaisiin tilanteisiin ja runsauteen. Haluan olla avuksi, jotta sinulla olisi työssäsi parempi olla!

Stressinhallintaan liittyen minulla on myös buteyko-valmentaja -koulutus, joka on hengitysharjoitusmenetelmä, jonka helposti omaksuttavia harjoituksia voidaan hyödyntää työnohjauksessa. Yksinkertaisilla buteyko-hengitysharjoituksilla oppii nopeasti rauhoittamaan tunteisiin liittyviä kehollisia reaktioita.